Nu
blir det ett stort djupt andetag, en titt i trädgårdslandet och ”känna på- pass”
med löpintervaller innan jag tar nya tag och vi öppnar Pensionat Prästgården
till helgen. Under veckorna som varit har vi nästan haft träningsläger här
hemma. Från Malmö kom dansken och fd landsvägs tävlingscyklisten Kasper
Mölgaard-Ibsen som sadlat om till MTB och hans fru Katarina också hon tävlingscyklist
i MTB med ett endast 2 år gammalt SM
guld i XCO i D30. Om jag säger att båda är ordentligt duktiga,
tävlingsinriktade och hårt tränande så förstår ni kanske att de fått med oss på
pass om är lite hårdare än våra vanliga. Katarina som tidigare kört
triathlon och nu är på väg dit igen och driver träningsföretaget Dragonmother visade var ribban låg genom
att komma hem från löpteknikträning när vi andra precis hunnit upp på morgonen
för att sätta på espresson…
Några
fin-fina dagar hade vi med MTB i tuff och sugande sandblandad fjällterräng där även
de tuffaste Jeepar slagits ut.
Katarina funderar över om föraren
gick till civilisationen direkt eller sov över några dagar…
Vi hade
faktiskt tid med lite lugn cykling emellan åt. Cyklisterna (alla minus
skidåkaren Annika alltså
) var ute på några snabba passa också men även jag hängde jag på ett pass med 8
mil MTB. Inte dåligt för en längdåkare och mycket bra för benmusklerna.
På
tal om benmuskler! Vi var givetvis iväg på en vandring också. Några dagar upp
till fjälls måste man ta gäster när de kommer på upplevelseläger.
Vart
vi var och vad vi gjorde är en annan historia men som lågintensiv grundträning
och för att öka sin fettförbränning är fjällvandring något av det bästa du kan
göra. Vandrar du i fjällen måste du vara beredd på det mesta och ha både
regnkläder och varma kläder för vem vet vad som väntar när du kommer över ett
pass och ska ge dig ner på andra sidan.
Håkan ger sig ut i det okända…
Ni
förstår behovet av djupandning och löparintervaller nu? Tar nog en tur i
jordgubbslandet också. Kasper och Katarina var nämligen och plockade första skörden
innan vi grillade älg och drack rödvin som avskedsmåltid.
Gubbarna är stora och goa
tyckte Katarina
Tack för allt!
Ett minne för livet 😀