Vad
lagar man för mat med curry? Det är nämligen ungefär så mina tankar gått inför
varje måltid som lagas här hemma sedan början av februari. Jag har insett att
jag vill rensa i röran och även spara lite pengar och de två går hand i hand.
Jag rensar i röran genom att organisera upp, göra bort, städa bort, göra klart,
välja om. Helt enkelt rensa i överflödet och fundera på vad jag behöver, vad
jag vill ha och vad jag INTE vill ha.

Helt
krasst. Hur mycket saker har vi inte liggande runt om oss som tar upp tid,
energi och inget ger oss något meningsfullt och positivt tillbaka. Saker som
kanske ger oss dåligt samvete för att vi inte använder dem, eller saker som vi
flyttar runt för att de inte får plats och framför allt inte har någon plats i
våra liv? Saker som ger oss dåligt samvete för att…?! Och har kanske du
liksom jag, saker du kan använda istället för att köpa nytt? Varför konsumera,
tära på resurserna när vi troligen har något likvärdig hemma i gömmorna?

Mitt
rensa i röran-projekt är en kul grej jag brukar ägna mig åt någon gång då och
då eftersom jag aldrig känner att jag vill göra det till 100 % utan väljer låta
det gå en tid, en månad… en tidningskorg… eller tills skafferiet gapar rätt
tomt smiley

Just
nu har jag två projekt på G. En köksrensning där jag bestämt mig för att inte
handla mer än frukt + grönsaker + mejeriprodukter och istället laga mat av det
som finns. Både för att spara på hushållsekonomin lite men mest för att rensa
bland alla matvaror som jag har en tendens att handla på mig smiley (Jag ÄLSKAR att gå i
mataffärer!) Jag kikar på burkar och paket och funderar… Hmm, här är det
slattar kvar, lika bra att använda upp curryn så jag har en färsk och fräsch
sedan. Köttbullar i curry & banan sås till ris. Riktigt snabbt och gott. Borta
är nu också den kondenserade mjölken som troligen hade kunnat gå ut av sig
själv snart. Den rörde jag ihop med alla småbitar av bak-choklad, blockchoklad
och aningen fin-choklad och simsalabim! Där hade vi godis för hela månaden, tack Linn för receptet! Paketet
med helt bovete som jag aldrig verkar komma mig för att använda blev till en
riktigt god frukostgröt med blåbär.

Jag
har påbörjat en tidningskorg också. Fast det tar lite tid, för tidningar är
något jag har svårt att slänga. Det har väl med min vetgiriga ådra att göra för
det finns ju så mycket bra att veta, att kunna, att använda… Men nu tar jag
alltså en tidning och läser den från pärm till pärm. Slår upp saker på nätet
som är intressant och som jag vill lära mig mer om, skriver upp reportageidéer
som jag får för det är ju min stora brödföda det här med att skriva. Och så
recepten har jag bestämt mig för att INTE klippa ut. Istället lagar jag dem
direkt och sedan bestämmer jag om det är värt att ha kvar eller kasta. Någon som
vill ha några kg gamla tidningar?

Hur
ser din ”röra” ut? Nu är det dags att fundera på om det är i dina hyllor och
lådor eller i din kalender du ska börja rensa för när vårsolen lyser ser man
saker mycket tydligt smiley